Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Voeten tips

In de voetlotions die in de zomer gebruikt worden zit vaak menthol. Dit houdt de voeten namelijk lekker koel. Het nadeel van deze lotions is dat uw huid er erg droog van kan worden. Gebruik daarom in de winter een lotion waar petroleum of glycerine in zit. Dit zorgt ervoor dat uw voeten weer lekker zacht worden!

Koude voeten zijn te voorkomen door minder vaak pumps of hoge hakken te dragen. Deze schoenen knellen namelijk en voorkomen een goede doorbloeding.

Als u naar de winkel gaat om nieuwe schoenen te kopen, dan kunt u dit het beste doen aan het einde van de dag. U voeten zijn namelijk aan het einde van de dag het meest gezwollen, hierdoor zal u niet snel te krappe schoenen aanschaffen. Laat u niet aanpraten dat u schoenen moet uitlopen. Schoenen hebben een juiste pasvorm of niet en kunt u niet uitlopen zodat ze wel een goede pasvorm hebben.